Vi har en hjemmeside i porteføljen der hedder www.TrinitySisters.net. Det er en ganske almindelig gennemsnitlig blog med almindelige artikler og en lille wab shop. Alt i alt ret gennemsnitlig.

Da vi startede på optimeringen var den helt væk i Google på almindelige søgninger. Selv en søgning på sidens hoved keyword “Trinity Sisters” gav intet. Absolut intet! Der er en smule konkurrence på det keyword da der både er en bog, et band og nogle amerikanske kirkelige foreninger der bruger de samme ord, men på side 4-5 i Googles søgeresultater, begyndte resultaterne at blive ret tynde og er kun fjernt relateret til søgningen.

Konklusionen var at hvis siden var i dårlig stand rent SEO mæssigt, hvilket den faktisk ikke var, ville den nok ligge omkring side 4-5 hvor alle andre ‘tynde’ sider og sider der ikke rigtigt matchede søgningen begynte at vise sig. Så det gav ikke rigtigt mening at siden var helt ude af Google.

Det der gjorde forvirringen total var at både Yandex og Bing havde siden rangeret på position 1 på side 1 – altså en ultimativ topplacering. Vi prøvede også Baidu, men fandt at deres resultater i starten svingede en del – hvilket Google også gør med nye sider. Hvis vi foretog den samme søgning i Baidu dukkede den slet ikke op, men når vi udvidede søgeordet til “Trinity Sisters Dirty Busineess” dukkede den op i position 1. Hvis vi så vendte tilbage til søgning på “Trinity Sisters” ville den ofte – dog ikke altid, ryge helt ud af søgningen. Dvs. efter side 25 i søgeresultaterne. Det var enten en top placering eller slet ingen placering. Ingenting i mellem.

Hvis vi klikkede på siden i Baidu’s søgeresultater kunne vi åbenbart manipulere lidt med denne søgemaskine og den ville fremover give “Trinity Sisters” en førsteplads i nogle timer og så kunne vi gentage processen. Baidu ‘lærer’ åbenbart hurtigt hvad det er vi vil have og det kan selvfølgelig være fint, men den glemmer så erfaringen ret hurtigt.

Vi undersøgte så TrinitySisters.net og fandt ret hurtigt at der var 15 AMP fejl angivet i Google Search Console. 15 sider med hver sin fejl: “Tilpasset Javascript er ikke tilladt.”

Google Search Console Amp Errors

 

Vi forsøgte en masse forskelligt, men det var først da vi opdagede en mystisk sammenhæng mellem de to AMP plugins siden brugte (kun et af gangen) og et HTTPS plugin. Vi forsøgte os med AMP af AMP Project Contributors og AMP for WP – Accelerated Mobile Pages af Ahmed Kaludi. SLL pluginnet var Really Simple SSL af Rogier Lankhorst.

Vi slettede så Really Simple SSL og lavede en redirect i .htaccess i stedet – hvilket også er lidt mere korrekt. Pluginnet er dog nemmest for folk der ikke ved noget om https og man kan sagtens bruge det uden problemer. Dvs. hvis man forsøger sig med AMP kan der lige være et lille problem. Du kan blive smidt ud af Google!

Så bad vi Google reindexere siden og ved den hellige Pilsner – det tog lang tid. De 3 første dage tog de én side om dagen. Derefter gik der tre-seks dage i mellem deres besøg indtil vi kunne se at Google laaaaangsomt registrerede, at der ikke længere var nogle fejl på siden. Det tog næsten to måneder for Google at tygge sig gennem alle sider for at konstatere at der ikke var fejl.

Desværre hjalp det ikke.

Siden var stadig ude i kulden. Nogle gange kunne den dukke op ude omkring side 18-20 i søgeresultaterne, så måske det var en lille forbedring.

Vi arbejdede videre på siden fik optimeret nogle billeder en smule mere og, renset databasen og smidt siden på CloudFlare. Men lige meget hjalp det. Google hadede åbenbart siden.

Bedre blev det ikke af at dagen efter at vi lagde siden ind I Yandex.com Webmaster Tools, røg den fuldstændig ud af Yandex også! Yandex Webmaster Tools havde indtil nu angivet siden som nummer ét på et antal søgninger – 7 typer søgninger hvor ordene Trinity Sisters indgik. Og det var jo mærkeligt, for når vi brugte de selv samme søgninger som Yandex sagde siden lå som nummer ET på, fik vi INTET. Som i ABSOLUT INTET! Siden var ikke i Yandex. Klar uoverensstemmelse mellem hvad Yandex rapporterer til Webmaster Tools brugeren og hvad virkeligheden rent faktisk viser.

Og så skal vi lige minde om at der er forskel på Yandex.com og Yandex.ru. Det er IKKE den samme søgemaskine.

Når vi så læste om Google AMP – på Google selvfølgelig, lærte vi at Google vist alligevel ikke havde så godt styr på det der AMP. Faktisk led vores tillid til Google et gevaldigt knæk på AMP området. En del online litteratur, også noget som var skrevet af Google fik os til at indse at Google ikke har en skid styr på AMP og at det efter to år i luften stadig må siges at være på et lavere stadie som vi kan kalde Eksperimentel Beta.

Konklusionen var derfor at vi ville prøve helt at droppe AMP, så vi afinstallerede AMP på siden og requestede en ny gennemgang hos Google.

Og minsandten om ikke det gav pote! Faktisk 3 ud af fire poter!

Duck Duck Go havde Trinity Sisters på side 6-8 tidligere. Allerede dagen efter lå den på førstepladsen på side et!

Baidu så også ud til at placere siden på toppen af side et hvergang vi forsøgte.

I Bing var siden uændret stadig på førstepladsen.

I Yandex flyttede siden op til nederst på side 9 i Yandex!

Siden flyttede også op til nederst på side tre i Google.

Markant fremgang som vi forventede ville blive endnu bedre i løbet af de næste uger. Sjovt nok introducerede det mærkværdigvis en ny AMP fejl i Google Webmaster Tools: “AMP-webadressen, der henvises til, er ikke en AMP”.

Og det har Google jo ret i eftersom vi har droppet alt hvad der hedder AMP. Så hvad var det for en ‘henvisning’ der pludselig dukkede op? Ja – Google Search Console var ikke til megen hjælp. Det eneste de angav var:

“Kanonisk version: https://www.trinitysisters.net/youtube-is-a-fraud/” – Der er ingen yderligere oplysninger for denne type problem!!

Efter denne besked måtte vi i sandhed konstatere, at hvis Google kan konstatere en AMP fejl på en hjemmeside der overhovedet ikke har AMP sider og så oven i ikke kan give oplysninger what so ever om hvad der er galt…. så har de nok ikke rigtig styr på deres sager. Sorry Google – men det er altså skingrende dumt! Men dog helt i vanlig Google service niveau stil…

Hvor der er tale om program udvikling – og søgemaskinerne er jo bare avancerede programmer, er der også tale om fejl! Vi har mange års erfaring med programudvikling i mange forskellige programmeringssprog. Der er ALTID fejl i et stykke software! Der er fejl i Windows. Der er fejl i drivere der forårsager freezes, crashes og bluescreens. Der er fejl i apps og utility software.

Open Office crasher nogle gange når man bruger CTRL V for at paste. Facebook har for nylig vist en fremmed kvindes profilbillede på min profil i stedet for mit eget billede:

Make It Count Communications SEO & Web Design

Hvis de kan vise en anden profils billede på min profil kan de måske også vise en anden profils data på min profil…

Vi har et helt bibliotek af den slags fejl når vi finder dem i Windows, på YouTube, Facebook, i Gimp, Libre Office, Stream Labs, OBS, RealDraw, CakeWalk og alle de andre programmer vi bruger. Grand Theft Auto går for at være det mest fejlbehæftede computerspil til dato…

I gamer verdenen, hvor alle skal være på forkant med alt, bliver software sluppet ud længe inden det er testet fordi man skal være foran konkurrenterne og det er nok her vi finder de fleste fejl.

Men AI er også en kompliceret ting. Faktisk enormt kompliceret. Selvfølgelig er der fejl i søgemaskinerne.

 

Vi kan konstatere at BING er den eneste af søgemaskinerne der klart håndterer AMP så det virker 100%. Baidu gør det med stor sandsynligvis også, men fordi søgningerne fluktuerer ret meget, kan vi ikke være hel sikre. Yandex og DuckDuckGo er delvist ude af stand til at tolke AMP siderne og Google er helt ude i hampen.

 

Vi forventer at siden rykker yderligere op de næste uger og så vi vender tilbage med en konklusion på alle vores anstrengelser.

Konklusionen indtil videre er at checke sine positioner i søgemaskinerne inden og imens man laver AMP!

 

En uge senere:

Bing: Position 1
Yandex.ru: Position 1
Yandex.com: Position 1
Duckduckgo: Position 1
Baidu: Position 1 eller 2
AOL: Position 2
Google: Position 60-70

 

5 måneder senere er siden fuldt med i Google igen. Man skal således ikke spøge md AMP. I de tilfælde vi har set det er gået galt er det gået rigtig galt og siderne har været HELT ude af Google’s index en periode og de er kun kommet meget langsomt tilbage. Meget langsommere end hvis det var en helt ny side der blev sat online.

Lad være med at tro på at Google er fejlfri!

 

 

 

 

By David Fonsbo

Übernörd og Digital Dictator.

Har arbejdet i IT branchen siden hulkortene. Fikser din hjemmeside så den faktisk kan findes i Google. Jeg laver også musik og skriver bøger. Mest om Mænd, men også romaner. Google’s AI er en moddet version af min hjerne.

0 Comments

AAA

0 Comments

BBB

0 Comments